“Ізраїль та ХАМАС близькі до угоди про звільнення заручників” – The Washington Post

Уряд Ізраїлю та керівництво терористичної організації ХАМАС близькі до угоди про припинення вогню та звільнення десятків жінок та дітей, яких утримують в заручниках у секторі Гази.

Про це пише американське видання The Washington Post.

За даними видання, ХАМАС заявив про готовність звільнити 87 заручників: серед них 53 жінки та дитини, а також 34 іноземці.

Натомість, Ізраїль має зробити п'ятиденну паузу в бойових діях у секторі Гази та звільнити палестинських жінок-в'язнів, а також неповнолітніх із ізраїльських в'язниць. 

“Незважаючи на це, напередодні прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху спростував “безліч хибних повідомлень” про майбутні угоди про звільнення заручників. Він також наголосив, що “наразі” таких домовленостей немає, повідомляє Times of Israel”, – вказано в повідомленні.

Водночас офіційна представниця Ради національної безпеки Адрієнн Вотсон заперечила новину The Washington Post.

“На даний момент “угоди немає”, але США продовжують посилено працювати над тим, щоб домовленості між Ізраїлем і ХАМАС було досягнуто”, – написала вона.

Війна на Близькому Сході: що відомо

В армії Ізраїлю заявили, що розширюють операції в Секторі Газа, зокрема, в районах Зейтун міста Газа та в Джабалії.

Президент США Джо Байден вважає, що під час сучасних воєн у Європі та на Близькому Сході світ переживає переломний момент, коли ухвалені рішення визначатимуть напрямок для майбутніх поколінь

Рада національної безпеки Ізраїлю планує наступного тижня обговорити законопроєкт, який дозволить відновити в країні смертну кару.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *