На МКС відбулась зміна командування: астронавтка NASA замінила росіянина

На міжнародній космічній станції відбулась зміна командира. Замість росіянина Олега Кононенка МКС відтепер очолюватиме астронавтка NASA Суніта Вільямс.

Про це пише The_Byte.

Після того як на космічному кораблі Boeing Starliner виникли технічні проблеми, його екіпаж у складі 61-річного Баррі Вілмора та 58-річної Суніти Вільямс, який прилетів на станцію у червні на 8 днів, застряг на орбіті на 8 місяців.

У понеділок, 23 вересня, Вільямс була приведена до присяги як командир, що знаменує початок 72-ї експедиції на МКС.

“Це вже вдруге, коли Вільямс виконує обов'язки командира на борту орбітальної станції, і це ще один поворот у низці метушних місяців для неї”, – зазначає видання.

Того ж дня попередній командир орбітальної станції Олег Кононенко, а також астронавтка NASA Трейсі Дайсон та ще один росіянин Микола Чуб повернулися на Землю на борту космічного корабля “Союз МС-25”.

Нагадаємо, двоє американців 5 червня вирушили в тестову місію на Міжнародну космічну станцію на новому космічному кораблі Boeing Starliner, однак через технічні несправності застрягли в космосі.

Це вже не перша проблема у NASA з поверненням екіпажу додому у цьому році. Схожа ситуація виникла в екіпажа космічного корабля Starliner компанії Boeing у червні, через що політ були змушені продовжити на кілька тижнів. 

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *