Названо продукти, які провокують стрімке підвищення тиску: їх не можна вживати гіпертонікам
Медики назвали список продуктів, які підвищують кров’яний тиск, тому їх варто виключити зі свого раціону тим, хто має проблеми із серцево-судинною системою.
Які продукти провокують стрімке підвищення тиску: повний список
- Солона їжа. Не можна вживати обробленого м’яса, консервованих супів, різноманітних снеків, піци, бургерів тощо.
- Продукти з високим умістом жирів. Гіпертонікам необхідно виключити з раціону жирне м’ясо, смажені страви, молочні продукти з високим умістом жиру, вершкові соуси.
- Продукти з високим вмістом доданого цукру. Цукор ще називають “білою смертю”, його не можна вживати тим, хто має проблеми з тиском. Також продукт може спровокувати розвиток діабету та стрімкий набір зайвої ваги. До небажаних продуктів із доданим цукром відносяться тістечка, булочки та інша солодка випічка, цукерки, консервовані фрукти.
- Солодкі напої провокують різкий стрибок рівня глюкози в крові, а потім її стрімкий спад. Тому можуть стати причиною головного болю, знесилення та розвитку гіпертонії. Лікарі рекомендують відмовитися від солодкої газованої води, енергетиків, солодких кавових напоїв і коктейлів.
- Алкогольні напої. Надмірне вживання алкогольних напоїв може призвести до стрибків кров’яного тиску і проблем із серцем.
- Заморожені продукти. Це заморожена піца, картопля фрі, ковбаски, лазанья тощо.
- Продукти з високим вмістом холестерину можуть підвищувати рівень “поганого” холестерину в крові, впливати на стрибки артеріального тиску та утворення бляшок. Медики не рекомендують вживати гіпертонікам смажену курку, бекон, сир, молюски, олію.
- Соуси також можуть стати причиною розвитку гіпертонії, тому варто обмежити вживання кетчупу, соєвого та солодких соусів – теріякі, гірчичного, барбекю, медового.
Читайте також:
Вчені назвали найголовніші умови, за яких людина може прожити понад 100 років
Чому лікарі рекомендують обов’язково їсти сало: яка його користь
Спатимете міцно й не прокидатиметеся вночі: 5 продуктів від безсоння