Центральну МСЕК ліквідують до кінця тижня — МОЗ

Центральну МСЕК ліквідують вже до кінця цього тижня. Всю систему планують згорнути до 31 грудня 2024 року.

Про це повідомляє кореспондентка ТСН Ірина Маркевич.

“Центральна комісія МСЕК підпорядковується МОЗ, і ухвалено рішення про її повне розформування. Також з нового — усі члені і керівники МСЕК мають заповнювати свої декларації і показувати, які у них статки”, — повідомила кореспондентка.

Зазначимо, що президент України доручив ліквідувати МСЕК до кінця 2024 року. Днями вони опинились у центрі кількох корупційних скандалів щодо оформлення інвалідності.

Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко наголосив, що абсолютно підтримує рішення РНБО про ліквідацію медико-соціальних експертних комісій.

Натомість планують запровадити цифрову європейську модель. Про це розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Також він доручив міністру охорони здоров'я не пізніше 1 листопада внести всі необхідні нормативні документи й законопроєкти на розгляд Кабінету міністрів, аби завершити реформування МСЕК.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: ВІДСТАВКА МІНІСТРА ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я ЧЕРЕЗ СКАНДАЛ ІЗ МСЕК? ЛЯШКО ВІДПОВІВ, ЧИ ПІДЕ

Нагадаємо, раніше правоохоронці викрили на незаконному збагаченні керівницю Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи та її сина. У родини знайшли лише готівкою майже $6 млн у різних валютах.

Згодом СБУ повідомила, що 2024 року в Україні підозру оголосили 64 посадовцям МСЕК, також було скасовано понад 4 тисячі висновків про інвалідність.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *