Військовий: Вовчанськ зруйновано вщент, містом нишпорять росіяни і свині – деталі про ситуацію

Російські окупанти активізувалися на Вовчанському напрямку після втрати агрегатного заводу.

Про це розповів начальник групи взаємодії зі ЗМІ бригади “Гарт” ДПСУ Олександр Даниленко в ефірі “Київ24”.

За його словами, наразі окупанти почали проводити більше штурмових дій, використовувати різноманітне озброєння: артилерію, міномети та КАБи.

“У Вовчанську є наші люди… Присутність (на Вовчанському напрямку – Ред.) ворога доволі висока. В живій силі й техніці відбувається постійний рух. Ці ротації пов’язані з високими втратами, які несе противник. Одні підрозділи виходять, інші заходять. У такі моменти наші розвідники їх виявляють, передають координати артилерії, мінометним розрахункам, і ті вже відпрацьовують, як треба”, – каже військовий.

Даниленко також стверджує, що бої на Курщині практично не вплинули на Вовчанський напрямок.

“Якщо противник і перекидає від нас на Курщину якісь підрозділи, то одразу заводить на Харківщину нові – як з резерву, так і з інших напрямків”, – зазначив він.

Військовий наголосив, що Вовчанська, як міста, практично немає, воно зруйновано вщент.

“Нема жодного вцілілого будинку. Місцеві мешканці деінде бувають, але й ті вже залишають. Наші хлопці розповідають, що там більше зараз у місці військових як наших, так і ворог є. І тварини. Багато тварин свійських, яких господарі не могли забрати з собою. Це, зокрема, свині – нишпорять містом, шукають, чим би поживитися. Тому що там приватний сектор великий у місті і зрозуміло, що свиней з собою люди не брали”, – розповів він.

Раніше повідомлялося, що Вовчанськ зруйнований на 95% внаслідок обстрілів Росії.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *