Vinnytsia Times

Найкорисніші способи приготування курки, які не будуть шкодити

Опубліковано: 2025-11-14 18:08:10 | Категорія: Всі новини
Фото новини
Не всі способи приготування курки однаково корисні, деякі можуть завдати сильної шкоди організму. Варто знати, який спосіб приготування м'яса допоможе максимально зберегти поживні речовини. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Нealth. Приготування на пару

В журналі Cancers йдеться, що приготування на пару за низьких температур (близько 212 градусів) призводить до зниження рівня гідрохлоридних камедіазолінів (ГЦА) та поліацетатних ароматизаторів (ПАВ).

Пара допомагає курці зберегти ніжність, вологість та смак. Курка, приготована на пару, також має відносно низьку калорійність, оскільки не потребує додаткового жиру.

Як приготувати курку на пару:

Варіння

За даними MDPI, варіння курки - це простий і неймовірно корисний спосіб приготування. Як і на пару, варіння використовує низькі температури, які зазвичай не перевищують 212 градусів. 

Варена куряча грудка виходить ніжна та соковита. Також такий спосіб - це простий спосіб додавати білок до різних страв. Для отримання додаткового смаку варіть курку в бульйоні, приправленому травами та спеціями, замість води.

Як варити курку:

Приготування їжі під тиском Приготування під тиском - це метод приготування їжі в закритій посудині (скороварці або мультиварці з такою функцією) для прискорення процесу. Тиск всередині збільшує температуру кипіння води, що скорочує час готування до 60% і допомагає зберегти більше поживних речовин. 

Як приготувати курку під тиском:

Запікання

Запікання курки за температури до 175 градусів призводить до відносно низького рівня канцерогенів. Це пов'язано з обмеженим прямим контактом з гарячою поверхнею. 

Як приготувати запечену курку:

Методи приготування, які потрібно обмежити

Вживання шматочка смаженої курки час від часу навряд чи спричинить серйозні проблеми зі здоров'ям. Однак часте вживання може створити проблеми.

Крім того, певні хімічні речовини утворюються, коли м'ясо готують за високої температури, зокрема: 

Шкідливі речовини утворюються, коли сік та жир зі смаженого м'яса капають, спричиняючи полум'я або дим. Вони також можуть утворюватися під час копчення м'яса. Як обрати безпечну курку

Курка може бути дуже поживною за умови правильного приготування, вибору та зберігання. Враховуйте наступні поради під час купівлі та приготування курки:

  Вас може зацікавити: