За 15 євро можна добре пообідати в Італії, Іспанії та Франції (фото: Getty Images)
Іспанія (Барселона, Мадрид)
Іспанія - це про тапас, паелью і сангрію. 15 євро вистачить на порцію паельї, салат і келих вина. У Барселоні або Севільї можна спробувати декілька тапас і не почуватися як турист, який "з’їв усе, що бачить".
Популярні меню дель діа (комплексні обіди): перша страва (суп або салат), друга (м’ясо чи риба), десерт і напій. У середньому коштує 12-15 €, тож це повноцінний обід із трьох страв.
Німеччина (Берлін, Мюнхен)
Німеччина пропонує каррі-вурст з картоплею фрі або шніцель. У Берліні чи Мюнхені цього достатньо, щоб насититися і ще залишити місце для пива.
За 15 євро можна замовити шніцель із гарніром або ковбаски з пивом. У студентських районах - донер-кебаб + напій + десерт.
Чорногорія
Тут 15 євро - це вже повноцінна вечеря: м’ясна тарілка з гарніром, салат і келих вина. Комплексні обіди коштують 4-5 євро, тож за 15 євро можна замовити кілька страв.
У деяких країнах Європи за 15 євро можна отримати вечерю і напій (фото: Getty Images)
Польща (Варшава, Краків)
За 15 євро (близько 65 злотих) можна отримати обід із трьох страв у ресторані середнього рівня. Наприклад: борщ, бігос або котлети, десерт і напій. А десь на трасі цієї суми вистачить, щоб поїсти ковбасок, першу страву, салат, випити каву та з'їсти шматочок десерту.
Україна (Львів, Київ)
За 15 євро (близько 650 грн) можна замовити повноцінну вечерю на двох у середньому ресторані. Це може бути борщ, вареники, м’ясна страва, десерт і напої.
У таку ж саму ціну обійдеться піца і два напої, або два донер-кебаба з напоями.
Греція
У Греції 15 євро - це гірос, сувлакі та салат. Афіни, Салоніки, острови - порції щедрі, і ти відчуєш себе героєм середземноморської трапези. Навіть в маленьких тавернах господарі щиро дивляться на тебе, коли ти береш другий гірос.
У кожній країні можна знайти ресторан не тільки до душі, а й за гаманцем (фото: Getty Images) Угорщина А в Будапешті та інших угорських містах 15 євро можна перетворити на повноцінний обід: гуляш із хлібом, суп дня і ще чай або компот. Після такого обіду можна сміливо йти вулицями та насолоджуватися архітектурою, бо в шлунку вже тепло і сито. Поради для туристів