Vinnytsia Times

Шеф-кухар розкрив секрет приготування ідеальної лазаньї: все дуже просто

Опубліковано: 2025-11-24 13:38:29 | Категорія: Всі новини
Фото новини
Лазанья - одне з найпопулярніших італійських страв у світі, але приготувати її дійсно ідеально вдається не всім. Деякі секрети допоможуть, щоб страва виходила соковитою, ароматною та справді апетитною. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Eating well. Рівномірно розприділяйте начинку

Шеф-кухар Ашіш Альфред розповів, що приготування смачної лазаньї полягає в тому, щоб дбайливо ставитися до кожного шару та збалансувати соус, сир і локшину. Зокрема, кожний шар повинен бути соковитим, а не сухим. Під час приготування лазаньї важливо рівномірно розподілити кожен інгредієнт. Якщо сир, соуси чи м’ясо збираються в одному місці, частина може залишитися сирою або, навпаки, пересушитися. Щоб досягти ідеального результату:

Поради з приготування ідеальної лазаньї Соуси Бешамель (білий соус): М’ясний соус Болоньєзе: Листи лазаньї Якщо використовуєте сухі листи, то попередньо відварювати не завжди потрібно (перевіряйте упаковку). Свіжі листи можна класти прямо, вони добре просочаться соусом. Сир Ідеальна комбінація: моцарела для плавлення та пармезан для смаку. Збірка Змастіть форму соусом бешамель, щоб листи не прилипли. Викладіть перший шар листів, зверху половину м’ясного соусу. Додайте трохи бешамелю та сиру. Повторіть шари, останнім робимо листи, бешамель і сир зверху. Легко притисніть, щоб соус заповнив всі проміжки. Випікання Розігрійте духовку до 180-190 °C. Накрийте форму фольгою і випікайте 25-30 хв. Зніміть фольгу, запікайте ще 15–20 хв до золотистої скоринки. Дайте постояти 10-15 хв перед нарізанням, щоб шари "схопилися".

Лазанья (фото: Freepik) Вас може зацікавити: