Крім того, дослідники виявили, що нарізання броколі на суцвіття приблизно за 90 хвилин до легкого смаження пов’язане з найвищим рівнем сульфорафану. Це, ймовірно, тому, що подрібнення активує мірозиназу, сприяючи перетворенню глюкорафаніну на сульфорафан до того, як фермент деактивується нагріванням.
Тривале приготування може погіршити вміст поживних речовин у броколі, включаючи сульфорафан.
Дослідження обмежене тим, що автори не розглядали інші способи приготування, такі як приготування в мікрохвильовці або на пару впливають на рівень сульфорафану в броколі. Чим корисна броколі
Цей багатий на поживні речовини овоч є джерелом необхідних вітамінів і мінералів, включаючи вітамін С, К, А, калій, магній, кальцій і залізо.
Броколі також багата на клітковину, яка підтримує здоров’я травлення, і вона насичена потужними антиоксидантами, такими як сульфорафан, лютеїн і зеаксантин.
Незалежно від способу приготування, броколі залишається низькокалорійним продуктом, багатим на клітковину, що робить її цінним доповненням до здорового раціону. Вас може зацікавити: