Vinnytsia Times

4 способи, які допоможуть приготувати смачне та корисне картопляне пюре

Опубліковано: 2025-11-26 12:00:35 | Категорія: Всі новини
Фото новини
Картопляне пюре - класична страва, яку можна приготувати не лише смачно, а й корисно. Правильний вибір сорту картоплі, мінімальна кількість масла та додавання овочів чи молочних продуктів допомагають зберегти вітаміни та зробити текстуру ніжною. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Health. Виберіть правильну картоплю 

Сорт картоплі, яку ви використовуєте під час приготування, впливає на те, наскільки поживним буде пюре. Ось найпопулярніші з сортів:

Зменште споживання молочних продуктів

Традиційне картопляне пюре для своєї кремовості готується з використанням вершкового масла, молока або жирних вершків. Але якщо ви хочете зменшити кількість насичених жирів або калорій у своїй страві, спробуйте:

Можна використовувати рослинний жир, такий як оливкова олія, замість вершкового масла, що може бути корисним для здоров'я серця. Овочеві добавки

Цвітна капуста на пару добре поєднується з картоплею, може допомогти зменшити загальний вміст калорій і додає страві більше вітаміну С, вітаміну К, фолієвої кислоти та клітковини. Для початку спробуйте суміш цвітної капусти та картоплі у співвідношенні 50/50 або змінюйте, доки не досягнете бажаного смаку та текстури. Приправте травами

Сіль підсилює смак картоплі, але надмірне вживання може бути проблемою для здоров'я деяких людей. Один зі способів зменшити споживання солі - це вживати більше свіжих трав або спецій.

Зокрема, можна додати у пюре:

Трави та спеції можна додавати до картоплі під час розминання або посипати їх безпосередньо перед подачею. Вони додають смаку, кольору та багато інших корисних властивостей.   Вас може зацікавити: