Питання, коли саме додавати сіль у воду до кипіння чи після роками викликає суперечки на кухні. Одні стверджують, що солити потрібно холодну воду, інші, що лише гарячу або навіть киплячу.
Відповідь на це питання дає РБК-Україна з посиланням на Instagram польської науковиці, професорки Катажини Сюзддак.
Коли треба солити воду
За словами експертки
, немає жодної практичної різниці, коли саме ви додасте сіль.
Професорка наголошує, що саме солона вода має меншу теплоємність, ніж прісна, тому вона трохи швидше нагрівається. Але є нюанс, що після додавання солі
температура кипіння води підвищується. Проте в реальному житті ефект мінімальний.
Якщо додати чайну ложку солі до 1 літра води, температура кипіння зросте лише на 0,05°C. Це настільки незначно, що під час приготування ви взагалі не помітите різниці.
"Отже, немає сенсу сваритися, коли саме солити воду", - підсумовує Сюзддак.
Додаткова порада від науковиці
У коментарях вона зауважує, що картоплю варто різати однакового розміру, щоб вона готувалася рівномірно.
Таким чином, відповідь проста: соліть тоді, коли вам зручно, на смак або час приготування це практично не вплине. Така порада може зняти давню кулінарну суперечку раз і назавжди.
Вас може зацікавити:
- Головна помилка при приготуванні чаю, яку роблять українці
- Три гарячі страви, які можна приготувати в термосі без газу та електрики
- Топ-5 смачних та поживних страв, які легко приготувати без світла