Vinnytsia Times

Картопляне пюре ніколи не буде пухким, якщо ви робите цю помилку

Опубліковано: 2025-12-01 16:28:39 | Категорія: Всі новини
Фото новини
Картопляне пюре часто стає клейким через неправильну технологію приготування, якої дотримуються майже усі. Щоб отримати пухку консистенцію, варто правильно розминати картоплю. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Southern living. Головна помилка під час приготування картопляного пюре

Коли варену картоплю розминають занадто довго, чи то вручну, в блендері чи в кухонному комбайні, то вона виділяє крохмаль. У міру накопичення крохмалю картопля стає еластичною, клейкою та щільною.

Це відбувається, бо картопля природно містить крохмаль у своїх клітинах. Енергійне розминання розриває ці клітини. Чим більше ви продовжуєте м’яти картоплю, тим більше крохмалю вивільняється і текстура стає клейкішою. Це стосується будь-якого сорту картоплі. Що варто робити 

Якщо ви хочете отримати надзвичайно гладке пюре, але трохи перестаралися, то ще не все втрачено. Дотримуйтесь цих порад:

Як правильно готувати 

Ці поради допоможуть кожного разу отримувати легке та пухке картопляне пюре:

Вас може зацікавити: