Ключові поживні речовини в капусті кейл, особливо каротиноїди, є жиророзчинними. Це означає, що вони погано розчиняються у водному середовищі шлунково-кишкового тракту, коли капусту вживають окремо, що значно обмежує кількість її, яку організм може засвоювати.
Простий спосіб отримати ці переваги - поєднувати капусту кейл з заправкою або соусом на основі олії. Після розщеплення в кишечнику вона утворює структури, яка допомагають розчиняти та транспортувати каротиноїди через слизову оболонку кишечника, тим самим посилюючи всмоктування. Скільки олії слід використовувати
Зазвичай достатньо однієї-двох столових ложок олії. Спробуйте розім'яти кілька жмень капусти кейл з цією кількістю оливкової олії. Цей метод допомагає розщепити волокна капусти кейл, що робить її легшою для травлення та більш смачною.
Загалом, більшість жиророзчинних поживних речовин краще засвоюються в поєднанні з невеликою кількістю харчових жирів.
Вітаміни A, D, E та K є жиророзчинними. Лікопін - жиророзчинний антиоксидант, що міститься в помідорах та червоному болгарському перці, також корисний у поєднанні з оливковою олією.
Навіть якщо ви не хочете використовувати олію, ви все одно можете отримати багато вітамінів, мінералів і клітковини з капусти кейл і без неї. Вас може зацікавити: