Vinnytsia Times

Додавання оливкової олії до цього продукту робить його кориснішим

Опубліковано: 2025-12-09 09:30:53 | Категорія: Всі новини
Фото новини
Додавання оливкової олії до капусти кейл робить страву не лише смачнішою, а й кориснішою. Корисні жири допомагають організму краще засвоювати жиророзчинні вітаміни з листової зелені та пом’якшують її текстуру, роблячи овочі легшими для перетравлення. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Verywell health. Чим корисно додавати оливкову олію до капусти кейл Кале часто називають суперпродуктом, адже вона містить велику кількість вітамінів A, C та K.  Дослідження, опубліковане в журналі Food Nutrition, показало, що вживання капусти кейл з оливковою олією допомагає організму засвоювати більше поживних речовин листової зелені. Це також покращує засвоєння каротиноїдів - антиоксидантів, які можуть захищати організм від вільних радикалів та оксидативного стресу.

Ключові поживні речовини в капусті кейл, особливо каротиноїди, є жиророзчинними. Це означає, що вони погано розчиняються у водному середовищі шлунково-кишкового тракту, коли капусту вживають окремо, що значно обмежує кількість її, яку організм може засвоювати.

Простий спосіб отримати ці переваги - поєднувати капусту кейл з заправкою або соусом на основі олії. Після розщеплення в кишечнику вона утворює структури, яка допомагають розчиняти та транспортувати каротиноїди через слизову оболонку кишечника, тим самим посилюючи всмоктування. Скільки олії слід використовувати

Зазвичай достатньо однієї-двох столових ложок олії. Спробуйте розім'яти кілька жмень капусти кейл з цією кількістю оливкової олії. Цей метод допомагає розщепити волокна капусти кейл, що робить її легшою для травлення та більш смачною.

Загалом, більшість жиророзчинних поживних речовин краще засвоюються в поєднанні з невеликою кількістю харчових жирів.

Вітаміни A, D, E та K є жиророзчинними. Лікопін - жиророзчинний антиоксидант, що міститься в помідорах та червоному болгарському перці, також корисний у поєднанні з оливковою олією.

Навіть якщо ви не хочете використовувати олію, ви все одно можете отримати багато вітамінів, мінералів і клітковини з капусти кейл і без неї. Вас може зацікавити: