Vinnytsia Times

Сирники не виходять ідеальними? Три помилки, які часто роблять усі

Опубліковано: 2025-12-10 12:00:13 | Категорія: Всі новини
Фото новини
Сирники - популярна страва на сніданок, але навіть досвідчені господині роблять типові помилки. Дізнайтеся, чого уникати при приготуванні ідеальних сирників. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Instagram-сторінку українського шеф-кухаря Олександра Огородніка. "Мокрий" сир Якщо в сирі забагато вологи або яєць, то сирники розлазяться та стають рідкими всередині. Тому відтисніть його через марлю, якщо в ньому багато вологи. Оптимальна жирність сиру - 5-9%. Якщо сир зернистий, краще протерти його через сито. Обкачайте сирники в тонкому шарі борошна, це допомагає зберегти форму на пательні. Домашній сир зазвичай кращий за магазинний на смак, але може потребувати подрібнення. Уникайте ультрапастеризованих сирів з додатками, вони часто занадто вологі. Велика кількість борошна Щоб "зафіксувати" рідке тісто, більшість починає сипати багато борошно. В результаті виходять тістечка, а не сирники.  Зазвичай достатньо 1-2 ст.л борошна на 500 г сиру, але точна кількість залежить від вологості самого сиру. Якщо він мокрий - краще відтиснути або додати трохи манки, а не сипати багато борошна. Низька температура пательні Часто сирники прилипають або "розповзаються", бо пательня недостатньо гаряча. При недостатньо нагрітій пательні сирники не отримують гарної золотистої скоринки. Щоб уникнути проблем: Рецепт сирників Інгредієнти: Спосіб приготування Всі інгредієнти змішайте разом. Обсмажуйте на сковорідці до золотистої скоринки з обох сторін. Вас може зацікавити: