Vinnytsia Times

Буженина на Різдво, від якої всі будуть в захваті: покроковий рецепт

Опубліковано: 2025-12-13 07:45:26 | Категорія: Всі новини
Фото новини
Домашня буженина з ароматною глазур’ю вражає поєднанням соковитого м’яса та хрусткої золотистої скоринки. Покрокові інструкції допоможуть навіть новачкові досягти ідеальної текстури та насиченого аромату. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на YouTube-канал українського кухаря Івана Янюка. Рецепт буженини на Різдво Інгредієнти: Для глазурі потрібно: Спосіб приготування У форму до буженини додайте спеції, накрийте харчовою плівкою та залиште маринуватись в холодильнику на 5 годин.

Маринування буженини (фото: кадр з відео) Моркву та цибулю наріжте великими кільцями. Часник розріжте навпіл і викладіть у в форму для випікання. Поверх викладіть м'ясо та влийте 200 мл води. Випікайте при 170 градусах 2,5 год. Для глазурі в блендері збийте насіння гранату. Масу процідіть через сито та додайте цукор. Доведіть до кипіння, додайте корицю та вершкове масло. Готуйте до загущення. 

Рецепт соковитої запеченої буженини (фото: кадр з відео) М'ясо дістаньте з форми, викладіть на деко, застелене пергаментом. Полийте глазур'ю та випікайте ще 15 хв при 200 градусах.

Рецепт соковитої буженини з глазур'ю (фото: кадр з відео)   Вас може зацікавити: