Vinnytsia Times

Лікарі назвали небезпеку креветок на свята, про яку мало хто знає

Опубліковано: 2025-12-13 14:01:45 | Категорія: Всі новини
Фото новини
Різдвяні та новорічні вечері традиційно супроводжуються великими порціями страв, солодощів і закусок. Одним із головних делікатесів на багатьох столах залишаються креветки - смачні, але потенційно проблемні для травлення. Чому з цими морепродуктами на столі треба бути обережними, розповідає РБК-Україна. Які ризики несуть креветки Дослідження стверджують, що якщо креветки подані сирими або недостатньо термічно обробленими, вони можуть містити паразита анізакіса. Він здатний викликати сильний біль у шлунку, нудоту, блювання, а в тяжких випадках  навіть кишкову непрохідність. Крім того, креветки - продукт із високим вмістом холестерину. Тому людям з підвищеним його рівнем варто обмежити порції. Переїдання морепродуктів, особливо смажених або зі щільними жирними соусами, часто призводить до здуття, важкості та розладів травлення. Ще один нюанс - високий вміст солі у більшості морепродуктів. У поєднанні зі святковим меню це може додатково навантажувати організм. Як зробити страви з креветками безпечними Експерти радять дотримуватися простих правил: Вас може зацікавити: