Революційне дослідження розкрило правду: чи можна їсти мигдаль для схуднення і здоров’я серця

Вчені Університету Південної Австралії спростували думку про те, що людям, які мають проблеми із зайвою вагою і худнуть, не можна їсти горіхи, зокрема мигдаль. Дослідження показало, що мигдаль можна їсти і водночас втрачати зайву вагу. Це було найбільше дослідження на цю тему, де науковці виявили, що додавання мигдалю у раціон з обмеженою кількість калорій не лише допомагає схудненню. А також покращує роботу серцево-судинної системи та пришвидшує метаболізм, пише Scitechdaily.

Як можна схуднути за допомогою мигдалю: дослідження вчених

Науковці, вивчаючи вплив дієт, які було доповнено мигдалем чи закусками, що багаті на вуглеводи, виявили – ці дієти успішно знижують масу тіла до семи кілограмів.

Доктор Шарая Картер, науковець UniSA, зробив висновки на підставі дослідження: горіхи можуть допомагати контролювати вагу, підтримувати здоров’я серця і пришвидшувати обмін речовин.

«Будь-які горіхи, враховуючи мигдаль, – це гарна і здорова закуска. Бо мають великий вміст клітковини, мінералів, вітамінів та білків. Та заразом горіхи мають у своєму складі багато жирів, тому асоціюються у людей із надлишковою вагою», – зазначає Картер.

Проте, за словами науковця, у горіхах є поліненасичені здорові жири, які знижують рівень холестерину в крові та сприяють здоров’ю серця. Дослідник зазначає, що горіхова та безгоріхова дієти призвели до зниження ваги на 9,3% під час дослідження. А дієти з додаванням у раціон мигдалю продемонстрували також покращення здоров’я серця та налагодження метаболічних процесів організму.

«Окрім того, горіхи мають одну перевагу – ви почуваєтеся ситими значно довше. А це є безсумнівним плюсом під час схуднення», – пояснив учений.

У виданні зазначається, що ці результати в котрий раз довели: лікарі-дієтологи можуть радити мигдаль як частину збалансованої дієти для швидкого схуднення.

Кому не можна їсти горіхи

Втім, є кілька протипоказань, за яких від горіхів краще відмовитися. Кому не слід їсти цей продукт:

  • Людям, які мають алергію. Горіхи мають у своєму складі дуже сильний алерген, тому алергікам та їхнім дітям краще уникати їх споживання.
  • Тим, хто має захворювання шкіри. Горіхи можуть викликати загострення хвороб шкіри: екземи, псоріазу, нейродерміту та інших.
  • Людям, що мають захворювання шлунка, кишківника та підшлункової залози. Горіхи не можна їсти хворим на виразку шлунку, гастрит, ентероколіт.
  • Тим, хто має захворювання нирок, також не слід вживати горіхи, особливо арахіс.
  • Дітям до 4 років. Лікарі рекомендують не давати маленьким дітям горіхи, оскільки вони можуть потрапити до дихальних шляхів.

Читайте також: 

Що потрібно з’їсти, щоб заспокоїтися: які продукти знімають стрес і напруженість

15 продуктів, які захищають від глибоких зморшок: їжа для омолодження, здоров’я та краси

Жінка скинула 50 кілограмів: вона відмовилася лише від однієї звички

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *