В Одесі лютує негода: вже є перші жертви (фото, відео)

В Одесі через негоду багато будинків залишились без світла та водопостачання, буревій повалив десятки дерев.

У північному районі Одеси – селищі Котовського – через сильний вітер впала 100-метрова труба котельні.  Напередодні ввечері в деяких районах Одеси через відключення світла зникла і вода. Саме через стрибки напруги і відключення електроенергії насосне обладнання вимикається кожні десять хвилин та не може працювати стабільно, повідомили у водоканалі.

Місцеві телеграм-канали повідомляють, що вже є жертви негоди. Зокрема, у Щепному провулку виявили тіло чоловіка з переохолодженням, на автобусній зупинці на Академіка Лазарєва – тіло жінки – та на Привокзальній площі – тіло чоловіка.

Комунальні служби Одеси продовжують ліквідацію наслідків страшної негоди, що панувала в Одесі днем раніше. 

“Спецтехніка за узгодженими маршрутами здійснює очищення дорожнього полотна. Працівники ЖКС та керуючих компаній здійснюють очищення тротуарів, зупинкових комплексів, пішохідних переходів, підходів до парадних тощо”, – йдеться у повідомленні ЖКГ “Одеса”.

Також триває робота з розпилювання дерев та великих гілок, які на багатьох локаціях заблокували рух автомобільного та електричного транспорту.

У зв’язку з різким погіршенням погодних умов, сьогодні, 27 листопада, всі заклади освіти перейшли на дистанційну форму навчання. Дитячі садки та школи працюватимуть у режимі чергових груп. В Одеській ОВА попереджають, що у разі продовження негоди дистанційне навчання можуть подовжити.

На Одещині три траси державного значення досі закриті для усіх транспортних засобів

На автомобільних дорогах загального користування М-15 Одеса – Рені, М-05 Київ – Одеса та М-16 Одеса – Кучурган ситуація залишається ускладненою. Наслідки негоди ліквідовують комунальники, поліцейські та рятувальники.

“Станом на ранок до поліції Одещини надійшло 72 повідомлення про ДТП, з яких 9 – із потерпілими. Обійшлося без загиблих та госпіталізованих”, – зазначили у поліції регіону.

В Одесі через негоду не працює частина електротранспорту: які тролейбуси та трамваї курсують

В Одесі станом на ранок 27 листопада через негоду зафіксували 78 обривів контактної мережі міського електротранспорту, через що не курсує частина маршрутів.

Наразі працюють такі маршрути:

трамвай №17 (до 6 ст. Великого Фонтану);
трамвай №11;
трамвай №12 за скороченим маршрутом Слобідський ринок – Олексіївська площа;
тролейбус №12;
тролейбус №7 за скороченим маршрутом від вул. Архітекторської до залізничного вокзалу.

Станом на ранок 27 листопада негода вирує у більшості областей України. Про всі наслідки читайте у новині.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *