Шторм століття: що відомо про наслідки негоди в окупованому Криму та що сталось із “лінією оборони” РФ

У тимчасово окупованому Криму шторм позмивав окопи окупантів. Півострів потерпає від негоди, наразі відомо про одного загиблого й чотирьох потерпілих.

Про це йдеться у сюжеті кореспонентки ТСН Катерини Федорченко.

Цю негоду вже охрестили “штормом століття”. Напередодні на кримські береги одна за одною налітають потужні хвилі – їх висота сягає 9 метрів. Вони змивають набережні, підтоплюють готелі і протидіють окупантам – знищують раніше викопану ними на пляжах Євпаторії так звану “лінію оборони”, і замість окопів залишається рівний пісок.

На півострові господарював сильний вітер. Його швидкість сягає 144 кілометрів за годину. Стихія вириває з корінням сотні дерев. Від негоди потерпають і лінії електропередач. Згодом у Криму зникло світло – блекаут наступає для пів мільйона осіб. Тим часом хвилі заливають вулиці та автомобільні шляхи. І піднімаються до осель кримчан.

Окупаційна влада починає вивозити людей із підтоплених будівель до санаторіїв. А понеділок оголошує вихідним і закликає кримчан залишатися вдома. Тоді ж з'являються повідомлення про перших загиблих і травмованих.

Стихія залишила кримчан не лише без світла – подекуди пошкодило й газогони. А через проблеми з електрикою можуть повиходити з ладу водопровідні системи.

Не вгамовується стихія і сьогодні. Тимчасово окупований Сімферополь засипає снігом. Містом припиняє їздити електротранспорт. Повідомляють про повалені дерева та пошкоджені автомобілі. Стихія, за прогнозами, атакуватиме півострів ще протягом дня.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Новини ТСН 14:00 за 27 листопада 2023 року | Новини України

Нагадаємо, в Одесі через негоду немає світла, на вулицях міста валяються обірвані дроти, поламані дерева попадали на автомобілі.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *