Дуже швидке дріжджове тісто для випікання та смаження пиріжків: як його приготувати
Господині знають, скільки часу забирає приготування дріжджового тіста. Його треба добре вимішати, дати час на опару. Ділимося рецептом швидкого дріжджового тіста від відомої української блогерки. Пиріжки з такого тіста виходять м'якими, не черствіють наступного дня. І начинку можна використовувати будь-яку.
Рецепт швидкого дріжджового тіста для пиріжків
Інгредієнти:
-
тепла вода – 200 грамів та окремо гаряча вода – 200 грамів
-
борошно – 600 грамів
-
сухі дріжджі – 10 грамів або 30 грамів так званих “живих” дріжджів
-
сіль – чайна ложка
-
цукор – 2 столові ложки
-
рослинна олія – 3 столові ложки
Як приготувати швидке дріжджове тісто
-
Налийте до миски стакан теплої води, додайте дріжджі. Залиште орієнтовно на п'ять хвилин.
-
Додайте в цей розчин три столові ложки муки, сіль, цукор та олію.
-
Вилийте стакан гарячої води і перемішайте. Залиште на декілька хвилин, щоб маса трохи охолола.
-
Поступово додавайте решту просіяного борошна та вимішуйте тісто до однорідної консистенції.
-
Відставте тісто на 15 хвилин, щоб воно підійшло.
От і все, випікайте чи смажте пиріжки з будь-якою начинкою.
Читайте також: