Продукти, які варто виключити з раціону після 50 років, щоб не нашкодити собі

З віком наш спосіб життя і те, що ми їмо, відображається на нашому здоров’ї. Після п’ятдесяти років уже варто скоригувати деякі свої звички, зокрема й харчові. Якщо замолоду можна собі дозволити багато смаженої та жирної їжі, то після 50 років це може призвести до небажаних для здоров’я наслідків. Розповідаємо, які продукти варто виключити зі свого раціону, аби не набрати зайву вагу та не нашкодити своєму здоров’ю.

Раніше ми писали, що таке харчова добавка діоксид сірки: чим вона небезпечна та в яких продуктах міститься.

Які продукти не варто вживати після 50 років: список

  • Алкоголь. Потрібно скоротити вживання алкоголю до мінімуму. І не лише через те, що він шкідливий для здоров’я. Річ у тім, що в такому віці печінка вже уповільнює свої функції інтоксикації, що може спричинити загострення інших хвороб.
  • Солодкі напої та кава. В солодких напоях міститься багато цукру та барвників, які можуть спричинити захворювання на діабет та ожиріння. А від кави піднімається тиск, що дестабілізує роботу серцево-судинної системи.
  • Напівфабрикати та готові м’ясні вироби. Потрібно зменшити споживання ковбасних виробів і різноманітних копченостей. Вони містять багато солі, жирів і консервантів. А користі від такої їжі практично жодної. Зате вживання таких продуктів може спричинити атеросклероз, гіпертонію, захворювання шлунку та кишківника.
  • Солодка випічка та інші десерти, в яких є цукор, борошно і маргарин. Після 50-ти років в організмі уповільнюються процеси метаболізму, тому вживання продуктів із таким складом може призвести до ожиріння. Також солодощі з такими інгредієнтами можуть стати причиною розвитку цукрового діабету, хвороб серцево-судинної системи, онкології та деменції.

Читайте також:

Не відмовляйтеся від солодкого: лікарі пояснили, чому не варто цього робити

Мінус 10 кілограмів: як швидко схуднути в животі та сідницях до Нового року

Що категорично не можна робити за низького тиску: зверніть на це увагу

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *