Російський губернатор назвав винуватцем війни в Україні німецького філософа Канта

Губернатор Калінінградської області РФ Антон Аліханов, виступаючи на з'їзді політологів, назвав безпосереднім винуватцем війни в Україні німецького філософа Іммануїла Канта, який народився в Кенігсбергу (теперішній Калінінград) на початку 18 століття.

Про це повідомили російські пропагандистські ЗМІ.

“Кант, який народився тут, має майже пряме відношення до глобального хаосу, глобальної перебудови, з якою ми зараз стикаємося. Більше того, він має пряме відношення до воєнного конфлікту в Україні”, – заявив Аліханов.

Свою “глибоку” думку російський губернатор мотивував тим, що Кант започаткував німецьку класичну філософію, “прокачав” німецьку волю, одночасно відрізавши її від “вищих цінностей”. Мовляв, саме тому на Заході виникла сучасна соціально-культурна ситуація. 

Аліханов вважає, що під впливом філософії Канта Захід “з давніх-давен порушував всі домовленості”. 

“Коли постійно живеш і працюєш у Калінінградській області, неможливо не замислюватися про світову політику та міжнародні відносини”, – уточнив причини свого несподіваного “аналітичного” висновку губернатор.

Нагадаємо, раніше візит президента РФ Володимира Путіна до Калінінграда створив побутові незручності для студентів Балтійського федерального університету, з якими запланував зустріч лідер держави-агресорки. На території студентських гуртожитків було запроваджено жорсткий режим контролю через приїзд господаря Кремля.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *