Бої на Харківщині: воїни ЗСУ розповіли, як відбувається штурм позицій окупантів (фото, відео)

На лінії Куп'янськ – Сватове – Кремінна точаться позиційні бої. Російським військам вдалося незначно просунутися на схід від Білогорівки. Однак заяви путінських ЗМІ щодо захоплення промзони та крейдяного заводу в районі Білогорівки – не мають підтвердження. Це ж стосується й просування окупантів поблизу селищ Синьківки, Піщаного, в районі Куп'янська на Харківщині. Фахівці американського Інституту вивчення війни заявляють – в армії РФ переоцінюють власні наступальні можливості.

Про це йдеться у сюжеті кореспондента ТСН Івана Петричака. 

На фронті тривають тяжкі бої. Штурмові дії з неба корегують пілоти дронів. 

“Ми постійно взаємодіємо! Наскільки легше коли вони відпрацюють дронами, скидами і попереджають нас про те, що противник зліва, противник справа. Працюють на відмінно”, – каже штурмовик. 

ТСН побачила, як відбувається бій на фронті. Зокрема – є ворожі укріплення, треба забрати. Перша фаза – працюють пілоти, окупантів залишають без зв'язку за допомогою скидів з дрона, ліквідовують і загарбників. 

Фаза друга – підхід до позицій. Це – один з найскладніших етапів штурму, з обох боків на повну працює артилерія.

“Під постійним шквальним вогнем наша штурмова група заходить малими групами, маневрує. Гинуть вони також від своєї артилерії. В нас нема такого, ми працюємо безпосередньо по противнику. А вони працюють і по нас, і по своїх”, – каже штурмовик. 

Етап третій – вогневий контакт. На кадрах видно – десантники 25-тки саме підходять до одного з окопів. Стрілецька зброя, гранати. Далі – зачистка. Хлопці стрибають у ворожі окопи, перевіряють бліндажі.

Бійці  роблять надважку роботу, яка далеко не завжди закінчується  без наших втрат. Українські десантники б'ються з силами противника, які переважають, і успіх такого бою на землі – багато в чому залежить від роботи з повітря.

“Допомогти українським штурмовикам мати очі та прикриття з неба можете і ви – QR код на екрані. Кожен дрон на полі бою збільшує шанси десантників вижити і побільше мінуснути окупантів”, – наголошує кореспондент ТСН. 

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Напруженість на фронті зростає! Українські десантники відбивають потужні атаки РФ на Харківщині

Нагадаємо, у Харкові через обстріл РФ вигоріла ціла вулиця, очевидці розповіли про страшну ніч

Читайте також: 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *