Путін захопить Харків і закінчить “СВО”?: в Росії розповіли про плани “окриленого” диктатора

Президент Росії Володимир Путін готовий “потроху припиняти “СВО”, але до цього спробує захопити ще кілька українських міст, зокрема Харків. Про це повідомляють журналісти російського опозиційного видання “Медуза”, посилаючись на свої джерела в оточенні Путіна.

Про які плани кажуть у Кремлі та як ситуацію в Росії оцінює сам Путін – дивіться в ексклюзиві Артема Зябкіна для TSN.UA.

 Путін “готовий іти хоч до Києва”

“Він пішов на принцип”. Джерело видання “Медуза” в адміністрації Путіна стверджує, що російський тиран готовий іти хоч до Києва і “за ценой не постоит”. За словами чиновника з Кремля, український контрнаступ 2023 року провалився, що буквально окрилило Путіна. Той повірив у власні сили.

“Всі джерела “Медузи” впевнені, що Путін збирається продовжувати війну. Проте їхні оцінки щодо того, які він зараз ставить з цього приводу цілі, розходяться. Так, один зі співрозмовників, близьких до Кремля, вважає, що після невдалого контрнаступу ЗСУ Путін “відчув слабкість України і готовий іти до переможного кінця – хоч до Києва і за ціною не постоїть”. Треба буде мобілізацію – оголосить. Якщо треба буде економіку ще сильніше пересунути на воєнні рейки – пересуне, – впевнене джерело. – Він пішов на принцип”.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Путін захопить Харків і закінчить “СВО”?! На Росії розповіли про плани “окриленого” диктатора!

Путін планує захопити Харків?

Але з цим згодні не всі, навіть у Кремлі. Інше джерело “Медузи” стверджує, що цілі у Кремля, так би мовити, більш “приземлені”. Після їхнього виконання Путін навіть готовий припинити так звану “СВО”. Джерело натякає, що він не так давно говорив про свою справжню мету публічно.

“Інший співрозмовник, близький до АП, навпаки, вважає, що вище керівництво країни ставить перед собою “реалістичніші цілі”, а саме взяття Харкова та поступове закінчення “СВО” після цього. Путін уже відкрито говорив, що для припинення регулярного обстрілу Бєлгородської області потрібно створити “санітарну зону” навколо неї; цей регіон РФ межує саме з Харківською областю України.

За словами джерел “Медузи” серед “російських еліт”, високопосадовці переконані, що армії РФ до снаги взяти Харків, а ось подальше просування вглиб України “важке”. “Символічно це також перемога. Місто-мільйонник, де багато російськомовного населення”, – каже один зі співрозмовників”.

Путін не зупиниться на досягнутому

До того ж не треба забувати, що росіяни вважають своїми законними містами Херсон і Запоріжжя, а також Луганську й Донецьку області, тож і їх Путін хотів би захопити.

Втім, самого рішення піти на Харків Путін ще не ухвалив. З цим погоджуються всі співрозмовники “Медузи”. Водночас нова мобілізація в РФ – питання давно вирішене і особливий привід для її оголошення Путіну не потрібен. Щойно ситуація на фронті цього потребуватиме – він пожене нових росіян на забій. І навіть теракт у “Крокус Холі” 22 березня це рішення “наразі” не прискорив.

Чи варто вірити російським “інсайдам”?

Нагадаємо, що вірити на 100% усім словам російських джерел та ще й російських ЗМІ, найімовірніше, не варто. Багато експертів вважають, що Путін уже користується масовим вбивством людей у Підмосков’ї задля об’єднання росіян навколо однієї давньої мети – ненависті та вбивства українців.

Читайте провідні новини дня:

В Україні б’ють на сполох

Б’ють на сполох уже й деякі українські чиновники. Колишній очільник Луганської ОВА, а тепер голова Мукачівської райдержадміністрації Сергій Гайдай раптово заявив, що має точну інформацію, коли та де РФ піде в наступ. Деталі він говорити не став, утім, попередив, що це станеться зовсім скоро.

“Агресор стежить за нашим інформаційним полем, тому не буду наражати всіх нас на проблеми. Але вони накопичують сили, засоби і найближчим часом уже почнуть діяти. Залишилося й обмаль часу для голів обладміністрацій, щоб відзвітувати про зведення фортифікаційних споруд”, – розповів Гайдай.

На його думку, теракт у “Крокусі” так просто для України не мине. Рашисти не просто скористаються цим нападом ІДІЛ, а спробують ескалювати поточну ситуацію.

“Вони накопичують зараз сили й засоби. Я не виключаю, що оцей теракт, який відбувся в “Крокусі”, буде однією з мотивацій для посилення мобілізації на Росії. І далі набиратимуть війська для того, щоб рухатися вперед. Тим паче, що весь світ знає, що є певна політична криза в Сполучених Штатах. Через те ми недоотримуємо певну зброю, чи ППО, чи наступального, чи оборонного характеру”, – розповів Гайдай.

13 березня очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов заявив, що навколо Харкова будуть кращі укріплення. Оборона буде ешелонованою:

“Це друга лінія оборони. Для розуміння: на першій перебувають наші війська. Третя лінія вже є (те, що будувалося в напрямку від Харкова в міру визволення територій), вона буде дооснащуватися та оновлюватися згідно з новими нормами Міноборони. Плюс будемо розбудовувати ще більше кругову оборону міст і селищ”.

25 березня Синєгубов заявив важливе! Через складну оперативну ситуацію на кордоні в ОВА можуть оголосити обов’язкову евакуацію з двох районів: Харківського та Богодухівського. Обидва розташовані впритул до “боліт”.

“І зараз ми розглядаємо населені пункти півночі нашої області – це Богодухівський, Харківський райони для того, щоб там оголосити обов'язкову евакуацію. Можливо, примусову саме дітей з тих населених пунктів, які постійно перебувають під обстрілами”, – повідомив голова ОВА.

А ось мер Харкова Ігор Терехов вважає, що чутки навколо загрози місту – це чергова російська ІПСО. Харків’яни себе образити не дозволять.

“Харків'яни – виважені люди, вони все розуміють. Росіяни роблять усе, щоб це тиснуло на людей, щоб люди боялися. Але ми переживали і скрутніше становище, і цей виклик переживемо. Харків – залізобетон”, – заявив Терехов.

Рашисти ж відверто підвищують ставки. Попри заяви західних політиків та попередження від США про небезпеку терактів і самовикривальне зізнання у скоєному від ІДІЛ, рашисти продовжують наполягати, що в бійні в підмосковному “Крокусі” винна Україна. Зокрема, про це заявив секретар Ради безпеки президента РФ Микола Патрушев – друга найвпливовіша людина на “болотах”.

Нова ІПСО з Кремля

Можна з упевненістю сказати, що інформаційну кампанію проти України очолюють і розганяють безпосередньо з Кремля. До речі, не відстає і сам Путін. 25 березня у своєму зверненні він визнав, що людей у “Крокусі” розстріляла ІДІЛ, але однаково винна Україна. Коротше кажучи: всі їм кажуть – ІДІЛ, ІДІЛ їм каже, що ІДІЛ, а вони закрили вуха, вилупили очі і кричать: “Хохли”!

Тієї ж думки й навіжений очільник російської ФСБ Бортніков. Він у “своїх снах” бачить Малюка та Буданова. Останньому пригрозив убивством:

“Попередньо отримали інформацію про заангажованість Києва до причетності до теракту в Підмосков'ї… Теракт готували радикали-ісламісти, сприяли всьому і спецслужби України”.

Голова ГУР МО України Буданов є законною ціллю для ЗС РФ, як і всі, хто вчиняє злочини проти Росії”, – сказав Бортніков.

На запитання, чому Буданов ще живий, він додав: “Усе попереду”.

Жорстка реакція Зеленського

На черговий кривавий випад у виконанні Москви жорстко відреагував президент України Володимир Зеленський, назвавши Путіна “хворою і цинічною істотою”.

У Кремлі ж наразі визначилися лише з одним. Там готові побудувати справжню сталінську диктатуру і перетворити Путіна з “царя” на “Бога”. Як пише “Медуза”, про вибори росіянам варто забути раз і назавжди. Останні “вибори” були сфальсифіковані настільки, що фахівці не можуть навіть математично припустити, скільки саме було підкинуто. На наступні вже місцеві вибори в РФ у “Єдиної Росії” будуть “путінські” 87% підтримки, а іншим партіям “насиплють” по кілька відсотків, щоб ті продовжували годуватися з бюджету та імітувати політичне життя для глибинного російського народу.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *