“Щоб Україна міцно стояла на ногах”: Блінкен озвучив важливий заклик до союзників

Держсекретар США Ентоні Блінкен закликав союзників посилити обороноздатність України. Він наголосив, що успіх держави критично важливий для Сполучених Штатів та демократії у світі.

Свій заклик політик зробив у межах другої Чорноморської безпекової конференції Міжнародної Кримської платформи в Болгарії 15 квітня.

Як заявив Блінкен, президент Росії Володимир Путін вірив, що сусіди України, Європа і Захід будуть розділені і що вони не наважаться надати підтримку державі.

“На всіх фронтах він помилився. Хоробрі захисники України, а також її союзники допомогли відвоювати принаймні половину територій, які РФ захопила на початку широкомасштабного вторгнення”, – зазначив держсекретар США.

Він також нагадав, що країна-агресорка продовжує дестабілізувати Чорноморський регіон, який Україна використовувала для забезпечення продовольчої безпеки усьому світу.

Читайте провідні новини дня:

Блінкен наголосив, що успіх України критично важливий для США та демократії у світі.

Маємо забезпечити, щоб Україна міцно стояла на ногах в економічному, військовому та політичному плані”, – заявив американський політик.

До слова, як повідомило американське видання ABC News, після атаки Ірану на Ізраїль у США відбулося зрушення щодо допомоги Україні.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *