Скандал із “луком” ексмитнички зі Львова: у її колишніх керівників є Louis Vuitton і квартира у Болгарії

Мережею розлетілось скандальне відео із працівницею Львівської митниці, яка похизувалася блогеру своїм дорогим вбранням та аксесуарами за вісім тисяч доларів. Після скандалу держслужбовиця звільнилась, а її колеги кажуть — дороге вбрання могло бути копією люксових брендів. 

Про це йдеться у сюжеті кореспондентки ТСН Марічки Кужик. 

Що відомо про скандал із львівською ексмитничкою

Колишня працівниця Львівської митниці Юлія Дрига на вулиці розповіла блогеру, у речі яких брендів вдягнена.

“Собачку звати Гуччі. В неї навіть повідочок від “Гуччі”. Коштує десь двісті доларів”, — заявляла Юлія Дрига.

Тим часом задекларований прибуток жінки за рік — лише 180 тисяч гривень. Не минуло години після поширення скандального відео, як жінка написала заяву на звільнення. За згодою сторін, каже керівник Львівської митниці.

“Ніхто не силував і не примушував. У нас є закон про боротьбу з корупцією, воно має бути задекларовано. Тобто годинник Cartier за 5 тисяч доларів точно має бути задекларований”, — каже в.о керівника Львівської митниці Андрій Кузнік. 

Юлія Дрига спілкуватися з ТСН відмовилася. Відомо, що на митниці вона працювала менше року. Була державною інспекторкою в управлінні господарської діяльності.

Скільки коштує вбрання начальника Львівської митниці

Сам керівник митниці відповів ТСН стосовно вартості його одягу. Він каже, футболка коштує 500 грн, штани — 2000 грн. Проте він визнає, що дорогі речі все ж має. Задекларовані — швейцарський годинник та рюкзак відомого бренду.

“Louis Vuitton знаю, є в мене рюкзак. Я його задекларував, мені подарував брат”, — каже в.о керівника Львівської митниці Андрій Кузнік. 

У декларації держслужбовця за минулий рік вказано понад пів мільйона гривень зарплати, майже мільйон гривень — прибуток дружини. Знов-таки її нерухомість — земельна ділянка поблизу Буковеля. Та сто тисяч доларів заощаджень.

Що каже заступниця директора Львівської митниці

Заступниця керівника Львівської митниці Зоя Бистрова каже — її джинси коштують 1000 гривень. На одяг, запевняє, не витрачає багато. Коштовні подарунки робить хіба чоловік.

У її декларації вказано два авто та задекларована квартира у Болгарії. Власник майна — чоловік, він приватний підприємець, пояснює держслужбовиця. Скандальне відео з колегою Юлією Дригою коментує так: “Дівчинка хотіла похизуватися. Я не впевнена щодо брендового одягу, чесно кажучи, бо керую якраз той напрямок, який бореться з контрафактними товарами”.

Колеги львівської митнички кажуть, мовляв, Юлія Дрига на роботі була дуже позитивною людиною. Після скандалу вона заявила, що все її люксове вбрання — копія, крім сумки. Це вивчить агенція з питань запобігання корупції. 

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: ТСН 07:00 за 17 квітня 2024 року | Повний випуск новин

Нагадаємо, 8 тисяч доларів за “модний лук” — цим похизувалася працівниця Львівської митниці, в декларації якої не помітили статків, щоб можна було купували лакшері-капелюхи та годинники.

Читайте також: 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *