Атака на Чернігів: у якому стані потерпілі та як місто оговтується від кривавого обстрілу Росії

Троє постраждалих від атаки на Чернігів досі залишаються в лікарні. Вони у стані середньої тяжкості. Саме місто поступово оговтується від російського обстрілу, що стався в середу. Росіяни вбили 18 людей і поранили 77, серед яких 5 дітей.

Про це йдеться у сюжеті кореспондента ТСН Сергія Моргуна.

У Чернігові немає жодних святкових заходів, на державних будівлях приспущені прапори, хоча день жалоби був оголошений одноденний, вчора. А на місці трагедії, куди і вдарили ракети, лежать квіти на знак пам‘яті про тих, кого вбили росіяни.

“Місто й досі оговтується від тих подій. Я почну з найважливішого, з тих, хто уцілів після вибухів. Найбільше людей потрапило до другої лікарні, попри різні й численні травми, нині всі почуваються нормально, їх життю нічого не загрожує”, – каже Сергій Моргун.

Чимало людей зазнали легких поранень, наприклад, битим склом, тож від госпіталізації відмовилися. Серед них і кілька працівників лікарні, яка поряд з місцем, куди влучили ракети. Загалом пошкоджено десятки споруд, корпус навчального вишу, готель, у який безпосередньо влучила ракета, ще приватні будинки та чотири багатоповерхівки, де вікна повилітали навіть з рамами.

Також значних руйнувань зазнав Інститут сільськогосподарської біології та агропромислового виробництва. Росіяни знищили дві дослідницькі лабораторії.
 
Ракетні удари росіян по Чернігову – майже по центру міста, по цивільній інфраструктурі – сталися позавчора, близько 9 ранку. Очевидці навіть зафільмували, як спочатку вибухнуло дві ракети, а потім засвистіла та здетонувала і третя.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Новини ТСН 20:00 за 19 квітня 2024 року | Новини України

Читайте також: 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *