Росіяни “знахабніли” біля Часового Яру: експерт розповів про складну ситуацію та жорсткі дії окупантів 

Наразі ситуація біля Часового Яру залишається дуже складною. Росіяни тиснуть з флангів, але наразі не мають у цьому успіху.

Про це розповів військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко на каналі “КИЇВ24”.

“Загальна ситуація зараз біля Часового Яру дуже складна, і це правда. Але це ще не каталізація наступальних дій. Росіяни зараз намагаються тиснути одночасно і з північного, і з південного флангів. Вони намагаються зачепитися саме за східні околиці Часового Яру, використовуючи трасу через Хромове як основний напрямок зараз для штурмової діяльності. Але поки що їм це не вдається”, – розповів експерт.

За словами Олександра Коваленка, українські позиції в місті ворог кожного дня атакує тактичною авіацією, що суттєво ускладнює ситуацію та дозволяє окупантам тиснути на лінію оборони ЗСУ.

“І це не лише Часового Яру стосується. Найбільш негативний момент полягає в тому, що вони навіть знахабніли настільки, що використовують уже штурмову авіацію, наприклад, штурмовики Су-25, які з району Бахмута на підльоті обстрілюють Часів Яр”, – додав експерт.

Він пояснив, що штурмовики Су-25 – це літаки близького радіусу дії, які є досяжними цілями для засобів ППО.

“Тобто якщо вони це роблять, вони впевнені в тому, що їм там нічого не загрожує в питаннях протиповітряної оборони”, – вважає Олександр Коваленко.

Нагадаємо, речник ЗСУ повідомив, кого окупанти женуть у наступ на Часів Яр. На цьому напрямку РФ задіяла близько 20-25 тисяч бійців, серед яких – багато найманців з інших країн.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *