Атака Одещини дронами та ракетою: що відомо про наслідки та потерпілих

Напередодні ворог атакував Одещину ударними безпілотниками, поранення дістали 9 людей, 4 з них – діти. “Шахеди” цілили в транспортно-портову інфраструктуру. Один зі збитих дронів упав на житловий дім та вибухнув. Рятувальникам довелося виводити з будівлі понад три десятки людей. А о 7 ранку окупанти завдали ракетного удару по Одесі. Там постраждала жінка та пошкоджені будинки. 

Про стан потерпілих і наслідки ворожого удару – в сюжеті кореспондента ТСН Сергія Осадчука.

Сім ворожих дронів захисники неба знищили, однак один з них впав на житловий будинок, інший – на транспортний вузол.

Пенсіонер Володимир Чукомін прокинувся від першого вибуху – на ґанку повилітало скло. За секунду – новий вибух.

“Ліг лише у ліжко і в цей момент як бахнуло, зі стелі посипалася штукатурка, люстри посипалися, ну і, як бачите, вікна, двері усе повилітало”, – каже постраждалий Володимир Чукомін. 

Квартира його сусідки зруйнована вибуховою хвилею. У дворі зайнялося. Жінку з малолітньою дитиною виводили на вулицю рятувальники. Загалом евакуювали з епіцентру атаки понад три десятки людей.

“Ми були у Миколаєві. Донька подзвонила що був “прильот” і зранку приїхав і зараз все як є. Донька з маленькою дитиною п’ять місяців”, – каже батько постраждалої Сергій Нехорош.

Нині у обласній дитячій лікарні троє дітей із батьками, ще двоє поранених дорослих – у міській лікарні.

“Це пацієнт 90-го року народження та пацієнт 53 року народження. У постраждалих є перелом лопатки перелом верхньої кінцівки та черепно-мозгова травма”, – каже медичний директор лікарні Вадим Стоєв. 

Від ночі на місці ворожої атаки працюють комунальники. Вибухом зруйновані 14 квартир, ще у понад пів сотні будинків повилітали вікна – терміново потрібні дошки та плівка.

У всьому кварталі довелось відімкнули живлення, подавання газу та води – пошкоджені комунікації. На місце з їжею та чаєм для потерпілих зранку приїхали волонтери.

Фахівці райадміністрації проводять огляд пошкодженого майна та складають акти на відновлення. Людям, у яких вціліли оселі, обіцяють до вечора увімкнути світло та газ. Родинам, які залишилися просто неба, запропонували тимчасове житло. 

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: ТСН 07:00 за 24 квітня 2024 року | Повний випуск новин

А вже о 7 ранку російські терористи завдали ракетного удару по Одесі. Відомо, що постраждала жінка, ще 30 будинків пошкоджено. 

Також Сили оборони півдня поінформували, що зранку ворог атакував Одесу з літаків тактичної авіації. У місті після обстрілу почались проблеми зі світлом. 

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *