“Ухилянти” з ТЦК та СП Вінничини

Мережею регулярно поширюються матеріали про те, що працівники  територіальних центрів комплектувань самі нібито не йдуть воювати на передову, а лише відсиджуються в тилу та відправляють замість себе інших. Численні публікації «Здорові бугаї сидять в теплі», «працівники ТЦК не воювали» та інші російські наративи постійно поширюються в ЗМІ, телеграм-каналах, спільнотах соціальних мереж. Саме через них зараз виник цілий новий «жанр» – булінг ТЦК. Це різноманітні лайки з патрулями центрів комплектування Збройних сил. Є навіть блогери, які спеціалізуються на таких конфліктах та інструктують інших, як це робити.

Водночас, більшість інформаційних викликів, з якими зіштовхуються в ТЦК і СП, так чи інакше стосуються країни-агресора. Від дискредитації ТЦК і СП та зриву мобілізаційної кампанії виграє лише наш ворог. Ворожий вплив та масове поширення фейків, інтерпретацій та маніпуляцій на тему мобілізації призводить до розколу українського суспільства.

Чимало громадян, з огляду на власний страх та переживання стосовно військової служби підхоплюють ворожі фейки та поширюють їх, підіграючи ворогу. З представників територіальних центрів комплектування буквально роблять «ворогів», а їх самих роблять головними ухилянтами. Проте насправді більша частина військовослужбовців ТЦК та СП відчули пресинг ворога на власній шкурі, крім того, їх також періодично направляють на фронт з метою заміни на тих, хто дістав бойове поранення чи бойову травму. Не стали винятком і представники ТЦК та СП Вінницької області, які вкотре власним прикладом доводять, що вони готові безпосередньо протистояти ворогу.

Про це повідомляють у Вінницькому обласному ТЦК та СП. 

“Військовослужбовці ТЦК та СП Вінницької області вирушили на Схід для виконання бойових завдань. Хлопці бадьорі, кажуть, що їхати не лячно, а настрій бойовий. Ми, українці, сильні поодинці. Але коли ми разом, ми – непереможні!” – йдеться у повідомленні. 

На схід вирушили військовослужбовці ТЦК та СП Вінницької області (Фото)
На схід вирушили військовослужбовці ТЦК та СП Вінницької області (Фото)

Разом із цим, замість вдячності за свою активну позицію та внесок у захист держави хлопці отримали черговий потік «бруду» у свою адресу (приклад реакцій в регіональних телеграм-каналах).

Якщо ретельно проаналізувати, то практично під кожною публікацією, яка стосується ТЦК та СП, з’являються «фахівці-коментатори», що завжди краще за всіх інших знають та володіють даними про мобілізацію в Україні. Вони підписані під різними вигаданими іменами, анонімізовані боти або просто латентні прихильники політики агресора. Принцип роботи абсолютно ідентичний – посіяти конфлікт та паніку серед українців. Провокативні повідомлення однотипного характеру, на жаль, постійно підхоплюються «студентами похилого віку», «диванними штурмовиками», «спортсменами на групі», та іншими «антимобілізаторами», які формують негативний імідж центрів комплектування.

Звісно не можна сказати, що всі представники ТЦК та СП є прикладами для наслідування, але і ототожнювати та зрівнювати всіх однією лінійкою також не можна. Тому, перш ніж реагувати на той чи інший пост щодо мобілізації в Україні чи окремих військовослужбовців з центрів комплектування – задумайтесь чи варто це робити, якщо Ви насправді не знаєте ситуації та цих людей особисто.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *