Солдат із Гайсинщини Володимир Гунька отримав «Залізний хрест» від Головкома ЗСУ

  • Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський вручив нагороду «Залізний хрест» Володимиру Гуньці з села Ободівка Гайсинського району.
  • Відзначення відбулося під зустрічі з особовим складом 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка з Вінниччини.

Володимир — старший водій-радіотелефоніст родом із села Ободівка Гайсинського району Вінницької області. На війні з травня 2022 року, виконує бойові завдання на території Миколаївської, Херсонської та Донецької областей, зокрема на Авдіївському напрямку.

У січні минулого року поблизу одного із сіл, що на Донецькому напрямку, Володимир Гунька у складі групи закріплення виконував бойове завдання з утримання позицій. Завдяки високому рівню бойової підготовки солдата, відбили неодноразові спроби російських окупантів та знищили сім військовослужбовців РФ.

— Володимира подали на нагородження також за бої у квітні цього року, коли завдяки впевненим діям підрозділу утримали позицію та знищили групу піхоти загарбників, — йдеться у повідомленні Вінницького обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Довідка

Відзнакою «Залізний хрест» нагороджуються військовослужбовці Збройних Сил України за успішне виконання бойових завдань, проявлені мужність і героїзм під час ведення бойових дій проти ворога України, в антитерористичних заходах та в операціях з підтримання миру і безпеки під час проходження служби у складі українських національних контингентів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *