Росіяни вдарили по дитячому майданчику: приголомшливі деталі про постраждалих у Харкові

Окупанти 8 травня вгатили по дитячому майданчику в Харкові, багато постраждалих, поранені діти, деякі з них у вкрай тяжкому стані, в одного з хлопчиків — травматична ампутація.

Всі деталі атаки та чим цього разу вдарили по місту – розповіла в ексклюзивному сюжеті для TSN.ua журналістка Вікторія Гнатюк.

Цинічний удар по дитячому майданчику в Харкові

Вдень 8 травня, у День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, окупанти вгатили по Харкову. Цинічність атаки в тому, що атакували росіяни відкриту місцевість і фактично вдарили по відкритому простору, де розташований дитячий майданчик, на якому саме гралися діти.

Мер міста Ігор Терехов повідомив, що кількість поранених постійно зростає – спершу було відомо про трьох поранених дітей, 12,13 і 15 років, станом на момент запису відео кількість постраждалих збільшилася до 5.

Допомога медиків знадобилася і дорослим – поранень зазнали 55-річна жінка та 80-річний чоловік. Знову росіяни вдарили поряд з освітнім закладом, в якому діти й так навчаються винятково в укриттях або онлайн, адже, як усім відомо, ракети до міста долітають подекуди менш ніж за хвилину. Але скажуть, як завжди: “Воєнная цель”. Що наразі відбувається у місті, в ефірі телемарафону “Єдині новини” розповів мер міста Ігор Терехов.

Що з дітьми

Згодом начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив, що наразі до однієї з дитячих лікарень міста терміново з’їжджаються медики, щоб врятувати життя поранених дітей.

Шансів сховатися у дітей не було

Зокрема, місцевим журналістам повідомили, що у поранених дітей уражені легені, в одного з хлопчиків – травматична ампутація стопи і травма голови. Нюанс цієї атаки і в тому, що в місті та області в момент удару не оголошували повітряну тривогу, адже повітряної цілі могло бути не видно на радарах. Таку версію припустив речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

“Щодо типу озброєння та місця запуску зараз не готовий сказати. Є вірогідність ракети, яка рухалася на наднизьких висотах, відповідно її не було видно на радарах протиповітряної оборони”, – зазначив він.

Атака на Харківщину

Власне, тому шансів сховатися у дітей не було, підлість і підступність вчергове у всій красі. Неспокійно в Харкові було і вночі, хоча й без таких страшних наслідків. Але дісталося області.

Наступ на Харків: буде чи ні

Тим часом у Мережі досі активно просувається наратив, що от-от росіяни знову підуть у наступ і ціляться взяти в окупацію сам Харків, що аргументують регулярними ударами по місту, втім, начальник ОВА цю інформацію не підтверджує.

Окупанти раз за разом пробивають дно. І це не закінчиться, доки останнього росіянина не заженуть на болота.

Команда ТСН.ua бажає швидкого одужання діткам і дорослим.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: ЦЕ ЖАХ! Росія запустила ракету по майданчику в Харкові, де гуляли діти!

Читайте провідні новини дня:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *