Ще одна країна НАТО пропонує майданчик для “мирних переговорів” України та Росії

Слідом за Туреччиною, яка пропонувала посередництво для “мирних переговорів” між Україною та Росією, з такою ж ініціативою виступила Словаччина. Українську та російську делегації готові прийняти на саміті у Братиславі.

Про це в середу, 8 травня, заявив обраний президент Словаччини Петер Пеллегріні, повідомляє словацьке видання Aktuality.

В день, коли вшановується 79-та річниця закінчення Другої світової війни в Європі, Пеллегріні зауважив девальвацію поняття миру, який почали сприймати як належне.

“На жаль, зараз ми бачимо, що це не так. У контексті війни в Україні гармати повільно починають брязкати в інших частинах Європи та світу. Говорять про введення військ безпосередньо в російсько-українську війну, багато хто розробляє плани військового конфлікту, а дипломатія стає жорсткішою у своїй лексиці”, – сказав обраний словацький президент.

Він заявив про необхідність дипломатичним шляхом забезпечити мир в Україні, а відтак і в Європі, та не допустити реалізації трагічних сценаріїв. Застосування зброї, за його словами, треба розглядати “як крайній засіб”.

Пеллегріні наголосив, що Братислава має досвід проведення самітів для мирних переговорів.

Нагадаємо, на президентських виборах у Словаччині переміг спікер парламенту Петер Пеллегріні, який підтримує політику проросійського прем'єр-міністра Роберта Фіцо. Під час президентської кампанії Пеллегріні повторював деякі наративи Фіцо та звинувачував свого конкурента, прозахідного кандидата Івана Корчка, в “підбурюванні до війни”.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *